Oorlogsmuseum Overloon NL / WO 2

• Lichtontwerp


In de nieuwe permanente tentoonstelling van het Oorlogsmuseum in Overloon maak je kennis met acht mensen die de oorlog op verschillende manieren meemaakten. Nederland was in de greep van de bezetter, en iedereen, goed of fout, kwam voor situaties te staan die compleet nieuw waren.Als bezoeker begrijp je voor welke dilemma’s de mensen tijdens de oorlog kwamen te staan. Je komt in aanraking met alle belangrijke thema’s uit die jaren. Van mobilisatie tot bevrijding, en van uitwijken tot overleven.

De grote tentoonstellingsruimte is aan alle kanten omgeven met vitrines. De objecten die hierin getoond worden behoren bij de verhalen die verteld worden; de verhalen vormen de kern waaromheen de tentoonstelling is opgebouwd.

Het lichtplan laat veel plekken in de zalen donker. De vitrines, de verhalen lichten daarin op, komen op de bezoeker af. We hebben veel aandacht besteed aan het minutieus uitlichten van de kleinste objecten. Bij het betreden van de tentoonstellingsruimte stralen de vitrines de bezoeker tegemoet.

---
Opdrachtgever: Oorlogsmuseum Overloon
Concept: Duinzand
Tentoonstellingsontwerp: Studio Platvorm
Belichter: Martijn Schutte
Fotografie: Mike Bink


naar boven