- Papiria: het kinderboekenmuseum

• lichtontwerp en realisatie


In het Kinderboekenmuseum maken kinderen spelenderwijs kennis met literatuur. In de vaste tentoonstelling Papiria is een literair landschap ontstaan, compleet met bergen en dalen, en met grotten. In deze grotten maken de kinderen een ontdekkingstocht en spelen ze spelletjes waarbij ze de gemene Inktvraat moeten bestrijden.

Er zijn zes thema's. De grotten verschillen per thema in kleurstelling en typografie. Wisselende lichtkleuren versterken het karakter van elke grot. De belichting en de audivisuele media zijn interactief met de spellen. Heb je een game gewonnen dan verandert zelfs het licht!


---
Tentoonstellingsontwerp, grafisch ontwerp:
Taco de Bie, Platvorm
Concept en productie: Annelie Grob, Grob Enzo
Interactives: IJsfontein
Mediasturing: Rapenburg Plaza
Pepper's Ghosts: Dick Mus
Belichters: Martijn Schutte, Marc Dresens, Tim Blom, Anja Nagelkerke
Fotografie: Mike Bink


 Het Panthéon

Canon van de 100 belangrijkste schrijvers in het Nederlandse taalgebied. Een prachtige verzameling van handschriften, brieven en video's en geluidsbanden.

Bijzonder is een opstelling waarin complete briefwisselingen gevolgd kunnen worden.

De kracht van de presentatie zijn de vele videoschermen en de grote vitrine met brieven. De papieren objecten zijn zonder uitzondering uiterst kwetsbaar. De lichtniveau's zijn daarom laag. De grote vitrine wordt van binnenuit belicht, met voor dit doel geproduceerde minuscule ledspotjes.


---
Tentoonstellingsontwerp: Opera Amsterdam
Concept en projectleiding: Joris Kwast
Fotografie: Mike Bink
Opdrachtgever: Het Letterkundig museum
Oppervlakte: 600 m2


naar boven