Onder handen / nog niet voltooide projecten

 


Woning (particuliere opdracht)

Een woning in de binnenstad van Utrecht, met middeleeuwse fundamenten en kelders, wordt grondig maar liefdevol verbouwd en opnieuw ingericht. Wij maken er het lichtplan voor. Restauratie-architect: Frederik Franken
 


Fort Kijkduin, Logementsgebouw

In opdracht van Stichting Stelling Den Helder wordt Fort Kijkduin opnieuw ingericht. Het oorspronkelijke gebouw wordt gerenoveerd en verbouwd door Rietvink Architecten. Voor het Logementsgebouw ontwerpt Platvorm onder meer een permanente tentoonstelling. Wij maken er het lichtplan voor.
 


Provinciehuis Noord-Brabant

We maken een nieuw lichtplan voor de Bois le Duc-zaal, het auditorium. Hier worden een aantal grotere kunstwerken belicht, met een comfortabele zaalverlichting en er wordt een flexibel systeem voor theaterverlichting gerealiseerd.
 


Huis van de Stad, Apeldoorn

Het stadhuis in Apeldoorn, in 1988 door Ruijssenaars ontworpen, wordt ingrijpend vernieuwd en verbouwd door Studio Groen en Schild. Wij mogen het lichtplan ontwerpen. Een fantastisch project!
 


Universiteitsmuseum, Utrecht

Het universiteitsmuseum wordt geheel vernieuwd. Zowel gebouw als permanente tentoonstelling gaan op de schop; de bouwkundige vernieuwing wordt ontworpen door De Zwarte Hond en het ontwerp voor de nieuwe presentatie door Platvorm uit Amsterdam. Wij verwierven de opdracht voor het lichtontwerp.
 


Klassieke villa (particuliere opdracht)

Een gedreven kunstverzamelaar laat de zolder van zijn klassieke vrijstaande landhuis tot tentoonstellingszaal verbouwen. Opera Amsterdam is de interieurarchitect. Wij maken hiervoor het lichtontwerp.
 


Petruskerk, Vught

In de monumentale Petruskerk worden het Vughts Museum, de bibliotheek, een theater, een congresruimte, een biljartcafé en horeca samengebracht. Jan David Hanrath is de architect. Wij adviseren bij het maken van het lichtplan. Opdrachtgever: Stichting Ontmoetingscentrum De Petruskerk
 


Stedelijk Museum Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar wordt de verlichting in een aantal zalen de komende tijd ingrijpend verbeterd. Wij adviseren hierbij en we trainen de belichters van het museum. Opdrachtgever: Stedelijk museum Alkmaar.
 


De Viking, film en theater

In Deventer wordt De Viking gebouwd: filmzalen, theater, restaurant, vergaderruimtes. Architect: SeArch Amsterdam. Ontwerp theater: Theateradvies bv. Op verzoek van De Viking adviseren wij de verlichting. Opdrachtgever: Somis, Deventer.
 


Gemeentehuis Rotterdam

Na de voltooiing van de herinrichting van de Raadszaal (zie: uitgelicht) werden we uitgenodigd om aan de vernieuwing van de kantoren voor publiekszaken, het zgn 'Achterhuis' in het Gemeentehuis te werken. Architect: Merk X en DJDMS Architecten.
 


Museum Naturalis - Wat een kracht!

Museum Naturalis, het nationaal centrum voor biodiversiteit, krijgt een nieuw onderdak, vlak naast het huidige museum. Het gebouw is door Neutelings-Riedijk Architecten ontworpen. Ontwerper Pieter Aartsen van Naturalis geeft de zaal met tektoniek als thema vorm en wij maken er het lichtontwerp voor. Opdrachtgever: Museum Naturalis. Verwachte oplevering: begin 2019.
 


Restaurant De Roode Leeuw, Amsterdam

Voor restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam wordt door Merk X een geheel nieuwe inrichting ontworpen. Wij adviseren bij de totstandkoming van het lichtplan. Opdrachtgever: De Roode Leeuw. Verwachte oplevering: medio 2017
 


Het Gruuthuuse Museum

Het Gruuthuuse museum in Brugge is gehuisvest in het 15e eeuwse kasteel van de graven van Gruuthuse. Het museum wordt gerestaureerd en opnieuw ingericht. Architect: noA architecten, concept en storytelling: Madoc. Wij mogen het lichtontwerp maken. Opdrachtgever: Gemeente Brugge. Verwachte opening: medio 2018.
 


het Minnaertgebouw

Gebouw Minnaert in Utrecht wordt gerenoveerd en opnieuw ingericht. In opdracht van de Universiteit van Utrecht maken we het lichtontwerp voor de grote centrale hal. Onze opdracht omvat ook het ontwerp voor een lichtinstallatie in de hal. Architect: Ector Hoogstad architecten. Verwachte oplevering: medio 2017.
 

naar boven