Voltooid in 2021

 


Museum MORE

Museum MORE, Gorssel

Verschillende tijdelijke tentoonstellingen werden ondanks Corona zorgvuldig ingericht en door ons uitgelicht: de overzichtstentoonstelling van Jan van Herwijnen (1889-1965), de overzichtstentoonstelling van Pat Andrea en de overzichtstentoonstelling van Konrad Klapheck.
 


Museum de Zaanse Tijd

Museum De Zaanse Tijd onderging een ingrijpende herinrichting waarbij de ook lichtinstallatie geheel vernieuwd werd. Wij maakten er het ontwerp voor.
 


De vergeten prinsessen van Thorn

Limburgs Museum, Venlo

De unieke tentoonstelling ‘De vergeten prinsessen van Thorn’ volgt het leven van een aantal prinsessen uit de Europese adel in de achttiende eeuw en geeft een unieke inkijk in hun leven. Een leven met een voor die tijd grote vrijheid en vol pracht en praal, maar ook een leven in een gouden kooi.
Lies Willers ontwierp de tentoonstelling, Studio Berry Slok verzorgde de grafische vormgeving. Wij maakte het lichtontwerp.
 


De gouden koets

Amsterdam Museum

Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets voor het eerst weer voor publiek te zien. Het rijtuig wordt tot en met 27 februari 2022 in bruikleen gegeven aan het Amsterdam Museum. De tentoonstelling belicht dit controversiële rijdende erfgoed vanuit verschillende perspectieven.
Caspar Conijn ontwerp de tentoonstelling, Roderik van der Weijden de vitrine waarin de koets wordt tentoongesteld.
Wij maakten het lichtontwerp.
 


Museum Simon van Gijn

In museum Simon van Gijn werden een aantal zalen en de kelder van een nieuw lichtplan voorzien
 


University of Twente

De architecten van VDNDP en Civic ontwierpen de nieuwe huisvesting voor de ITC faculteit van de University of Twente. Studio Groen en Schild tekende voor het interieur-architectonisch ontwerp.
Wij maakten het lichtontwerp.
 


Kroonluchter Stadhuis Rotterdam

Gemeente Rotterdam

De kroonluchter in de Burgermeester- en Wethouderskamer in het stadhuis moest gerestaureerd worden. De opdracht werd door Huib Nelissen verworven. Huib restaureerde al eerder de kronen in de Raadszaal van het stadhuis.
Wij schreven het PVE en adviseerden bij het werk.
 


Pieter Teylers Huis

Teylers Museum, Haarlem

Het woonhuis van Pieter Teyler werd het Fundatiehuis genoemd, omdat hier Teylers Stichting werd opgericht. In zijn testament liet hij opnemen dat het onverkocht moest blijven en dat het door een kunstenaar beheerd zou moeten worden. Enkele ruimtes behoren tot de best bewaarde 18e-eeuwse historische interieurs van Nederland.
De restauratie duurde vijf jaar. TPA-HG architecten begeleidden de restauratie. Een groot gedeelte van de historische luchters en lantaarns werd door Pascal Mestrom gerestaureerd en geleverd. Wij maakten het lichtplan.

Foto's Johan Nieuwenhuize
 


Hervormde kerk te Meerkerk

Bij de bouwkundige uitbreiding van de hervormde kerk in Meerkerk wordt de ruimte meer dan verdubbeld. De historische kerk wordt gerestaureerd; de uitbreiding sluit op het historische gebouw aan.
Oud en nieuw gaan samen. Dit is in het lichtplan zichtbaar: de bolkronen hangen - als vanouds - in het historische deel, in het nieuwe deel kiezen we voor meer tijdloze armaturen. Orgel, plafondgewelven en andere details worden apart belicht. Het licht kan gemakkelijk worden aangepast.
 


Particuliere opdrachten

Voor verschillende particuliere projecten maakten we een lichtontwerp of brachten we advies uit.
 

naar boven