Voltooid in 2020

 


European Patent Office

Alweer een poosje geleden ontwierpen we het lichtplan voor het auditorium in het European Patent Office in Rijswijk. Dit jaar wordt de verlichting in de vergaderzalen volgens ons ontwerp vernieuwd.
 


Huis 73, 's-Hertogenbosch

In Huis 73 worden de bibliotheek van Den Bosch, de Muzerije en Bureau Babel samengevoegd. De panden liggen tegen elkaar aan. Op 1 september 2020 wordt 'de doorbraak' gevierd, een oplichtende 'sluis' waarmee de verschillende panden intern toegankelijk gemaakt en zo verbonden worden. De doorbraak vormt tevens start van een ingrijpend bouwkundig project.
 


Museum Haarlem

Allemaal Haarlemmers

Het stadsmuseum Museum Haarlem vertelt de geschiedenis van 1000 jaar Haarlem en vooral van de Haarlemmers. De tentoonstelling werd ontworpen door Bureau Caspar Conijn. We maakten het lichtontwerp in opdracht van Museum Haarlem.
 


Sint Janshospitaal - Memling museum, Brugge

Nieuwe belichting van het Memling museum - de Grote Kapel

Na de herinrichting van het Gruuthuse museum wordt de verlichting in het Memling museum in opdracht van Stad Brugge geheel vernieuwd. De verouderde halogeenverlichting heeft plaatsgemaakt voor ledverlichting. In dit museum bevindt zich onder meer het wereldberoemde Johannesretabel (1479) en andere wereldberoemde werken van Hans Memling. In de nieuwe belichting zijn de oorspronkelijke kleuren van het werk weer zichtbaar geworden.
We maakten het nieuwe ontwerp in opdracht van Stad Brugge.
 


Mimik, Deventer

Mimik - film theater café

In het centrum van Deventer, aan de IJssel, ontstond Mimik, een nieuw filmtheater uit de samenvoeging van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde. Architect: SeArch, Amsterdam. Het lichtontwerp kwam in nauw overleg met de architect en met de gebruikers tot stand.
 


Particuliere projecten

We adviseerden enkele particuliere opdrachtgevers, waarbij woningen in Vught (NB), 's-Hertogenbosch, Hurwenen, Waalre, Amsterdam en Rotterdam. De opdrachten lopen uiteen van een advies voor de belichting van enkele kunstobjecten tot het maken van een volledig lichtplan.
 

naar boven