Voltooid in 2019

 


Museum MORE

Museum voor Modern Realisme, Gorssel

Voor museum MORE belichten we met regelmaat nieuwe tentoonstellingen. In 2019 waren dat de herinrichting van de vaste collectie op de begane grond, de tentoonstelling 'For Real' met werk van Brits Realisten uit de jaren 1920 en 1930, een overzichtstentoonstelling van Euan Uglow, een tentoonstelling over de Zwitserse broers Barraud, en de tentoonstelling 'Het Geheim van de meester'. Tentoonstellingsontwerp: Ynte Alkema
 


Museum Zaanse Tijd

In 2018 hebben we de Roze zaal van nieuwe verlichting voorzien. Dit jaar was de Groene zaal aan de beurt. Een mooi voorbeeld van een museum waar de overgang van halogeenverlichting naar ledverlichting stapsgewijs wordt doorgevoerd.
 


Concertgebouw Amsterdam

Het restaurant bij het concertgebouw is opnieuw ingericht. Op verzoek van het Concertgebouw hebben we bij bij de aanschaf van de nieuwe verlichting geadviseerd en het uitlichten voor onze rekening genomen.
 


Van Gogh's Intimi

Weer een succesvolle tentoonstelling in het Noord Brabants Museum

Een tentoonstelling waarin de vrienden, modellen en familie van Van Gogh centraal staan. Tentoonstellingsontwerp: Pièce Montée uit Gent. Wij maakten het lichtplan.
 


Vrijheidsmuseum

Nieuwbouw van het Vrijheidsmuseum (voormalig Bevrijdingsmuseum) in Groesbeek.

Een tentoonstelling over de tweede wereldoorlog in samenhang met de 20e eeuw en de actualiteit. Het tentoonstellingsontwerp is gemaakt door Opera Amsterdam. Wij maakten het lichtontwerp.
 


Eusebiustoren

Experience in de Eusebiuskerk, Arnhem

De Eusebiuskerk speelde een belangrijke rol tijdens de tweede wereldoorlog. We maakten het lichtplan voor de bezoekers experience over dit onderwerp. Tentoonstellingsontwerp: Platvorm.
 


Museon

Een geheel vernieuwd entreegebied

Het Museon is met een ingrijpende 'make-over' bezig. In 2019 is het entreegebied aangepakt. De foyer, het restaurant en de receptie werden door Onne Brouwer opnieuw ontworpen. Wij maakten er het lichtplan voor.
 


De Azteken

Tentoonstelling in het Lindenmuseum, Stuttgart

In 1519 begon Hernan Cortez zijn strijd tegen de Azteken. In deze tentoonstelling worden veel kunstschatten getoond die de vernietiging hebben overleefd. Tentoonstellingsontwerp: Opera Amsterdam.
 


Luthermuseum, Amsterdam

In 1772 bouwde de Lutherse diaconie een eigen onderkomen, het Lutherhuis. Het werd een tehuis, een 'oude mannen en vrouwen huis'. Later, in de 19e eeuw, deed het gebouw dienst als weeshuis. Hier is het Luthermuseum gevestigd, ondermeer gericht op de geschiedenis van de Lutherse diaconie. Het tentoonstellingsconcept- en ontwerp is door De Nieuwe Collectie gemaakt. Wij maakten het lichtplan.
 


Daglicht voor zebravinken - Universiteit van Utrecht

Neurobiologisch onderzoek

Bij onderzoek naar hoe mensen hun spraakvermogen gebruiken bij het leren praten is het onderzoek naar de communicatie tussen zebravinken belangrijk. De omgeving waarin de vogeltjes verblijven, met inbegrip van de dynamiek verlichting heeft zijn invloed op hun gedrag. Omdat UV licht door vogels wordt waargenomen ontwikkelden we samen met de UU speciale armaturen waarbij lichtniveau, kleurtemperatuur en het UV-aandeel apart geregeld worden.
 


Logementsgebouw Den Helder

Zeestad bv, Den Helder

De 5200 kilometer lange Atlantikwall is een Duitse verdedigingslinie die tussen 1942 en 1944 langs de kustlijn van Noorwegen tot aan de Spaanse grens werd gebouwd. Het Logementsgebouw in Huisduinen bij Den Helder is een van de locaties in die verdedigingslinie. Hier wordt het verhaal van de Atlantikwall in Europa en de betekenis ervan voor Den Helder verteld. Tentoonstellingsontwerp: Platvorm.
 


Provinciehuis Noord-Brabant

Belichting van het tapijt in aula van het Provinciehuis

De kunstcollectie van het Provinciehuis wordt stukje bij beetje ontsloten. Op verschillende plaatsen in het Provinciehuis wordt permanent kunst gepresenteerd en passend belicht. Deze keer verzorgden we de belichting van het enorme tapijt van Magdalena Abakanowicz (1930-2017).
 


Waalse kerk

Waalse kerk - Église Wallone, Haarlem

De Waalse kerk is de afgelopen jaren gerestaureerd en gereed gemaakt voor lange jaren van (veelzijdig) gebruik. Wij maakten het nieuwe lichtplan voor de kerk. Architect: Verlaan & Bouwstra.
 


Museum Naturalis

Nieuwe huisvesting voor Museum Naturalis, Leiden

We maakten een ontwerp voor zaal Aarde, de Schatkamer, de tentoonstelling 'De vroege mens' en voor het auditorium.
 


Gruuthuse museum

De herinrichting van het Gruuthuse museum, Brugge

Het Gruuthuse museum vertelt het verhaal van de geschiedenis van Brugge in de 17e, 18e en 19e eeuw. Het museum werd ingrijpend gerestaureerd. We maakten het lichtplan voor de herinrichting. Tentoonstellingsontwerp: NOA, Brussel. Concept: Madoc, Gent.
 


Particuliere projecten

Woonhuizen in particuliere opdracht

In 2019 maakten we de lichtontwerpen voor nieuwbouw en verbouwingen van enkele woonhuizen in Nederland, Zwitserland en Frankrijk.
 

naar boven