Voltooid in 2018

 


Gaudí en de Amsterdamse School

Museum het Schip, Amsterdam

Voor het eerst in dertien jaar is Antoni Gaudí weer te bewonderen in Nederland. De tentoonstelling met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família maakte Caspar Conijn het ontwerp. Museum 't Schip is de opdrachtgever.
 


Hermitage - Classic Beauties

Beeldhouwer Antonio Canova (1757-1822)

Een tentoonstelling in de Hermitage aan de Amstel over Antonio Canova, Italiaanse beeldhouwer uit de tweede helft van de 18e eeuw. Lies Willers ontwierp de tentoonstelling. Wij maakten het dynamische lichtplan voor de beeldententoonstelling.
Het Nederlands Danstheater gebruikte de tentoonstelling voor een promovideo voor een dansvoorstelling over deze beeldhouwer.
 


Rembrandthuis

Lichtontwerp voor enkele tentoonstellingszalen

De entree van het museum werd opnieuw ingericht. Er is een kabinet ingericht voor de presentatie van etsen van Rembrandt, en ook van andere ruimtes werden toegankelijkheid en de uitstraling verbeterd. Lies Willers maakte het interieurontwerp. Wij adviseerden de verlichting. Museum het Rembrandthuis is opdrachtgever.
 


Uitvaartcentrum

Voor een uitvaartonderneming werken we mee aan een nieuwe inrichting. De wens is om de ceremonies een persoonlijker karakter te geven. Er is kunnen verschillende projecties en sferen gekozen worden. De belichting is veelzijdig en sluit steeds aan bij de gekozen sfeer. Het audiovisuele concept en de beelden zijn door Opera Amsterdam ontworpen.
 


Stadhuis Rotterdam - publieksruimtes

Winnaar van de architectuurprijs voor het interieur 2018!

Een ingrijpende verbouwing van de publieksruimtes in het zogenoemde achterhuis, waarvoor onder meer een aantal kronen en wandarmaturen worden ontwikkeld. Interieurarchitect: deMunnikdeJong Architecten en Merk X.
bekijk Stadhuis Rotterdam - publieksruimtes
sluit Stadhuis Rotterdam - publieksruimtes


• lichtontwerp, ontwikkeling kronen, ontwikkeling armaturen


Na de vernieuwing van de raadszaal zijn de publieksruimtes van het gemeentehuis aan de beurt. Er wordt een ingrijpende herinrichting uitgevoerd.

Het project wordt bekroond met de prijs voor het Interieur van 2018.
Opdrachtgever: gemeente Rotterdam
Interieurarchitect: deMunnik deJong Architecten en Merk X
Belichters: Anja Nagelkerke en Martijn Schutte
Fotografie: Roos Aldershoff


 

naar boven