Voltooid in 2017

 


Museum MORE

In het museum voor Modern Realisme museum MORE in Gorssel is dit najaar een overzichtstentoonstelling van het werk van Hermanus Berserik te zien. De tentoonstelling werd ingericht door gastconservator Feico Hoekstra en wij verzorgden de belichting.
 


Schitterend Verlangen

De tentoonstelling 'Schitterend Verlangen' in het MAS - Museum aan de Stroom in Antwerpen gaat over de emotie van diamanten. Over hoe de mens het streven naar geluk, naar status en naar macht vertaalt in kostbare en zeldzame objecten. Diamanten en sierraden zijn daar het ultieme voorbeeld van. Er worden veel bijzondere sierraden getoond. Concept en ontwerp zijn van Madoc uit Gent. Wij maakten het lichtontwerp.
 


Van Gogh doorgelicht

Lichtadvies voor een bijzondere tentoonstelling in het Noordbrabants Museum die gewijd is aan nieuwe technieken waarmee schilderijen worden onderzocht zoals belichting met röntgen-, infrarood- en ultravioletstraling. De werkwijze van de kunstenaar wordt weer wat verder blootgelegd. Tentoonstellingsontwerp: Opera Amsterdam. Opdrachtgever: Het Noordbrabants Museum.
 


Sluijters, Gestel, Kelder

Lichtadvies voor de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Alkmaar over verzamelaar Selderbeek. Tentoonstellingsontwerp: Ilona Laurijsse en Maaike van Keimpema. Opdrachtgever: Stedelijk Museum Alkmaar.
 


Leaseplan Corporation

Leaseplan betrekt nieuwe kantoorverdiepingen aan de zuid-as in Amsterdam. Studio Groen en Schild is de interieurarchitect voor het omvangrijke en complexe project. Wij maken het lichtontwerp. Opdrachtgever: DZAP voor Leaseplan Corporation.
 


1917 Romanovs en Revolutie

De tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie in De Hermitage aan de Amstel. Vormgeving: Caspar Conijn en Ilona Laurijsse. Wij adviseren de belichting. Opdrachtgever: Hermitage Amsterdam.
 


Provinciehuis Noord-Brabant

Het provinciehuis Noord-Brabant bezit een omvangrijke kunstcollectie, waaronder veel schilderijen en een grote collectie wandtapijten, waarvan er een groot aantal permanent tentoongesteld worden. In opdracht van de afdeling collectiebeheer hebben we een begin gemaakt met het verbeteren van de belichting van de collectie. Opdrachtgever: afdeling collectiebeheer van het Provinciehuis Noord-Brabant.
 


De Waag, Enschede

De entree met de winkel en de toegang tot Museum de Waag in het Waaggebouw (1528) op de Brink in Deventer is vernieuwd. Studio Groen en Schild ontwerpt het interieur. Wij maken het lichtplan. Opdrachtgever: Deventer Verhaal
 


Zeeuws Museum - tapijtenzaal

Het Zeeuws Museum heeft de afdeling 'Kunst en Geschiedenis' vernieuwd. De wandtapijten met afbeeldingen van zeeslagen tijdens de 80-jarige oorlog zijn daar een imposant onderdeel van. Vormgevers Koehorst in 't Veld ontwerpen de tentoonstelling, en wij het licht voor de tapijtenzaal. Omdat de tapijten erg kwetsbaar zijn zorgen we ervoor dat het lichtniveau heel laag is en heel precies is afgeregeld. Opdrachtgever: het Zeeuws Museum.
Fotografie: Pim Top, Zeeuws Museum
 


Dorpskerk Schaarsbergen

De Dorpskerk in Schaarsbergen krijgt een nieuw interieur. Vloer, wanden, plafond, meubilair worden aangepakt. Er is een lichtplan nodig. Wij adviseren een sober lichtplan waarbij de uiteenlopende verschillende activiteiten met een eigen belichting worden ondersteund. Opdrachtgever: Kerkgemeente Schaarsbergen.
 


Makariazaal, Amsterdam

Binnen de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam worden in de Makariazaal verschillende activiteiten georganiseerd: vergaderingen, theatervoorstellingen, concerten, diners, studiemiddagen en veel meer. Bureau Merk X ontwerpt het volledig vernieuwde interieur. Wij adviseren bij de uitwerking van het lichtplan. Fotografie: Roos Aldershoff. Opdrachtgever: de Liberaal Joodse Gemeente, Amsterdam.
 

naar boven